Zendingswerk van Chrisjan en Marieke Visscher

Wie/wanneer?
Wij, Chrisjan en Marieke Visscher, samen met onze 3 kinderen, Ruth (2001), Aron (2003) en Harmen (2007) zijn in maart 2010 uitgezonden door de hervormde gemeente van Oude-Tonge naar Indonesië. Deze uitzending wordt ook ondersteund door de Emmäus gemeente te Middelharnis.
GZB www.GZB.org en OMF www.omf.org/nederland/ zijn de ondersteunende zendingsorganisaties, zowel in Nederland als op het veld.

Wat?
Na een jaar taal- en cultuurstudie zijn we sinds begin 2011 meer betrokken bij werk in en buiten de Christelijke Kerk van Noord- en Midden Java. Chrisjan wordt ingezet vanuit zijn professie als IT-consultant op een school, en ondersteunt de geestelijke opbouw van kerken/kerkjes. U kunt dan denken aan een zondagschool opstarten en een radiostation nieuw leven inblazen. Marieke is betrokken bij het medische werk van een diaconale stichting, het betreft 2 medische posten voor dorpen met slechte toegang tot medische zorg.

Waar?
We wonen en werken op het eiland Java, in Salatiga, dit ligt in Midden-Java zo’n 35 kilometer van de vulcanische berg, de Merapi. Salatiga ligt tegen de berg Merbabu (3100 meter) aan, daardoor hebben we hier niet zulke hoge temperaturen als in Jakarta, Yogyakarta of Surabaya.

Waarom?
Omdat we willen gehoorzamen aan de roeping die de Heere God in ons leven heeft gelegd: “Neem mijn leven, laat het Heer, toegewijd zijn aan Uw eer” en “Ik zal u vissers van mensen maken”. Zoekend en verlangend om het Evangelie te delen in binnen- en buitenland heeft God onze weg geleid naar Indonesië. Het bereiken van de onbereikten is het doel waarvoor we zijn gegaan.

Naast de directe taak van een zendeling is het ook belangrijk te communiceren tussen ‘daar’ en ‘hier’ over de uitwerking van het Goede Nieuws van de Heere God, ter bemoediging en ter lering.

Hoe?
Hoe bereik je de onbereikten als openlijk getuigen verboden is? Hier in Indonesië is dat zoeken naar mogelijkheden, zoals het aangaan van relaties. Relaties met je buurman/vrouw, met de mensen om je heen. Je ogen en oren wijd openen voor de dingen die gebeuren. Maar vooral het gebed om wijsheid en vrijmoedigheid op momenten dat je kan / mag spreken van de Heere God die we mogen dienen.

Het postadres van de familie Visscher is:
Jl. Argoloyo nr.45 Ledok, Argomulyo
Salatiga-50732 Indonesia